Wie zijn wij

Swing Coöperation

Swing Coöperation (opgericht in 2010) is een (pop)koor dat bestaat uit ruim 45 muzikale mannen en vrouwen uit Gorssel en de nabije omgeving. Het koor staat onder de leiding van dirigente Juliette Dumoré en maakt daarnaast gebruik van de muzikale begeleiding van pianist Johan Bakker.

Elke donderdagavond wordt er in ’t Trefpunt in Gorssel druk gerepeteerd om een zo gevarieerd mogelijk repertoire neer te zetten bij elk optreden die wij verzorgen. Allerlei moderne songs (jong en oud) passeren de revue maar daarnaast is er ook ruimte voor rustige ballads, musicalsongs en zingen we zelfs à capella. Bij Swing Coöperation krijgen de leden de mogelijkheid om te groeien in hun muzikaliteit qua stem, zang en ritme om daardoor het koor mee te tillen naar een hoger niveau.

Naast het muzikale gedeelte besteedt Swing Coöperation ook veel aandacht aan het samen muziek maken en veel gezelligheid tijdens en na de repetitie. Dit met hoogtepunt als afsluiter de jaarlijkse BBQ met veel optredens van de koorleden.

smoelenboek2016

 


Voorzitter Ingrid Stegink

April 2016 heb ik de voorzittershamer overgenomen van Gé Dikkeboer. Gé richtte in april 2010 samen met Juliette Dumoré popkoor Swing Coöperation op. Na 6 jaar zich volledig ingezet te hebben voor het koor vond Gé het welletjes en is hij gestopt. Gelukkig blijft Gé als erelid verbonden aan ons koor.

Op dit moment bestaat ons koor uit ongeveer 45 leden met een mooie mix van mensen; mannen, vrouwen, jong, oud en alle leeftijden er tussenin! Elk persoon, elke stem, doet ertoe. Alleen met elkaar kunnen we tot een goed resultaat komen. Het zingen geeft ons allen veel positieve energie. Enig nadeel ….. door alle energie gaan we elke keer weer stuiterend naar huis, maar dat hebben we er graag voor over.

Ons repertoire bestaat o.a. uit liedjes van De Dijk, Thé Lau, Adéle, Anouk en John Legend.

Wie weet tot ziens op één van onze repetities!

Ingrid Stegink


Dirigente Juliette Dumoré

“Ik vind het geweldig om in mijn eigen dorp een popkoor te mogen dirigeren. Dat geeft me niet alleen veel muzikale voldoening, maar het heeft me ook nieuwe vrienden gegeven om na afloop van de repetitie een wijntje mee te drinken (en dan lekker lopend naar huis ;))”

Na het overweldigende succes van de projectkoren van de jaarlijks terugkerende musical Winter Wonderland wisten we dat er bestaansrecht was voor een popkoor in Gorssel. Nu hebben we elke donderdag een muzikaal feestje met elkaar, waarin we prachtige muziek maken en elkaar uitdagen om elkaar steeds beter te vinden in de muziek, en steeds meer van onszelf te geven.
Voor mij is het een inspirerende taak om al deze verschillende mensen en stemmen tot een mooi vloeiend geheel te laten samen-smelten. Heerlijk…
Ik kan me geen mooier vak wensen!”

Juliette Dumoré
Dumosound


Ex-Voorzitter en erelid Gé Dikkeboer

Na afloop van het derde succesvolle  kerstproject ‘… in Winter Wonderland’ kwamen onze enthousiaste dirigente Juliette Dumoré en ikzelf tot de conclusie, dat het leuk en wenselijk zou zijn om wekelijks samen te blijven zingen. Het resultaat was de oprichting van bovengenoemd popkoor Swing Coöperation.Op 1 april 2010 – geen mop – was het dan eindelijk zover. We konden van start. Het idee was om te komen tot een enthousiast koor van zo’n 45 personen, waarbij het plezier in het samen zingen maar toch ook een zeker te bereiken niveau konden worden gecombineerd.

We bedachten de naam Swing Coöperation. Juliette wilde graag ‘swingen’ en mijn ‘Coöperation’-gedeelte verwees naar het gebouw dat vroeger op de plek van ‘t Trefpunt stond.
Sinds die dag zijn we wekelijks druk bezig met het opbouwen van ons hedendaagse repertoire, waarbij o.a. liedjes van ABBA, Pharell Williams, Caro Emerald, Queen en Train op het programma staan.

Wie weet tot ziens op één van onze repetities!

Met de muzikale groeten van Gé Dikkeboer

Oude Coöperatie Gorssel