Trefpunt, Molenweg 53, 7213 XD Gorssel
zing@swingcooperation.nl

Wie zijn wij

Created with Sketch.

Swing Cooperation

Swing Cooperation (opgericht in 2010) is een (pop)koor dat bestaat uit ruim 45 muzikale mannen en vrouwen uit Gorssel en de nabije omgeving. Het koor staat onder de leiding van dirigent Tim van Dorst en maakt daarnaast gebruik van de muzikale begeleiding van pianist Hugo Fillius.

Elke donderdagavond wordt er in ’t Trefpunt in Gorssel druk gerepeteerd om een zo gevarieerd mogelijk repertoire neer te zetten bij elk optreden die wij verzorgen. Allerlei moderne songs (jong en oud) passeren de revue maar daarnaast is er ook ruimte voor rustige ballads, musicalsongs en zingen we zelfs à capella. Bij Swing Cooperation krijgen de leden de mogelijkheid om te groeien in hun muzikaliteit qua stem, zang en ritme om daardoor het koor mee te tillen naar een hoger niveau.

Naast het muzikale gedeelte besteedt Swing Cooperation ook veel aandacht aan het samen muziek maken en veel gezelligheid tijdens en na de repetitie. Dit met hoogtepunt als afsluiter de jaarlijkse BBQ met veel optredens van de koorleden.


Voorzitter Ingrid Stegink

voorzitter Swing Cooperation

April 2016 heb ik de voorzittershamer overgenomen van Gé Dikkeboer. Gé richtte in april 2010 samen met Juliette Dumoré popkoor Swing Cooperation op. Na 6 jaar zich volledig ingezet te hebben voor het koor vond Gé het welletjes en is hij gestopt. Gelukkig blijft Gé als erelid verbonden aan ons koor.

Op dit moment bestaat ons koor uit ongeveer 35 leden met een mooie mix van mensen; mannen, vrouwen, jong, oud en alle leeftijden er tussenin! Elk persoon, elke stem, doet ertoe. Alleen met elkaar kunnen we tot een goed resultaat komen. Het zingen geeft ons allen veel positieve energie. Enig nadeel ….. door alle energie gaan we elke keer weer stuiterend naar huis, maar dat hebben we er graag voor over.

Ons repertoire bestaat o.a. uit liedjes van Pink, Coldplay, De Dijk, Thé Lau, Adéle, Anouk en John Legend.

Wie weet tot ziens op één van onze repetities!

Ingrid Stegink

Dirigent Tim van Dorst

Tim van Dorst_dirigent

Vanaf 1 januari 2019 heeft Swing Cooperation een nieuwe dirigent, Tim van Dorst. Hij volgt dirigente Juliette Dumoré op. Tim van Dorst is een componist en producent voor allerlei verschillende soorten projecten. Hij produceerde voor allerlei soorten bedrijven en merken zoals Saxion, Premiumbeat, Videoland, Campina en nog veel meer. Hij werkt met de beroemde mediacomposer Erwin Steijlen en zijn nieuwe bedrijf TotallyTuned.

Erelid Gé Dikkeboer

Ge-Dikkerboer_ere_lid

Na afloop van het derde succesvolle  kerstproject ‘… in Winter Wonderland’ kwamen onze enthousiaste dirigente Juliette Dumoré en ikzelf tot de conclusie, dat het leuk en wenselijk zou zijn om wekelijks samen te blijven zingen. Het resultaat was de oprichting van bovengenoemd popkoor Swing Coöperation.Op 1 april 2010 – geen mop – was het dan eindelijk zover. We konden van start. Het idee was om te komen tot een enthousiast koor van zo’n 45 personen, waarbij het plezier in het samen zingen maar toch ook een zeker te bereiken niveau konden worden gecombineerd.

We bedachten de naam Swing Coöperation. Juliette wilde graag ‘swingen’ en mijn ‘Coöperation’-gedeelte verwees naar het gebouw dat vroeger op de plek van ’t Trefpunt stond.
Sinds die dag zijn we wekelijks druk bezig met het opbouwen van ons hedendaagse repertoire, waarbij o.a. liedjes van ABBA, Pharell Williams, Caro Emerald, Queen en Train op het programma staan.

Met de muzikale groeten van Gé Dikkeboer